Soorten glasisolatie

Wanneer je glas wil gaan isoleren zijn er een aantal mogelijkheden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • HR++ isolatieglas
    Wanneer je dubbel glas laat plaatsen in je huis zal je standaard HR++ isolatieglas geleverd krijgen. Dit is dubbel glas met een laag gas ertussen. Het gas tussen de beide ramen zorgt ervoor dat de warmte binnenshuis blijft. De kou zal op zijn beurt ook worden geweerd. HR++ isolatieglas kan worden geleverd in een aantal uitvoeringen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om voor HR++ isolatieglas met een extra folie laag te kiezen. Dit is glas wat er in de zomer voor zorgt dat de warmte buitenshuis blijft. Je huis blijft dan tijdens een hittegolf aangenaam koel.
  • HR+++ isolatieglas
    Wie meer wil dan de bouwnorm van HR++ glas kan voor HR+++ isolatieglas kiezen. Dit is een glassoort die gelaagd is. Het is glas wat uit maar liefst 3 lagen bestaat die met elkaar zijn verlijmd. Je hebt dan ook een extra stevige ruit die bovendien extra isolerend werkt. Ook HR+++ isolatieglas kan je in een gecoate vorm kiezen. De extra folie laag op dit glas zorgt er eveneens voor dat je huis perfect geïsoleerd is. Niet elk kozijn is zomaar geschikt voor HR+++ isolatieglas. Het glas weegt gemiddeld 10 kg per vierkante meter; je hebt aluminium kozijnen nodig om dit mee te kunnen installeren.

Heb je ramen in je huis die je niet gelijk wil vervangen door dubbel glas, maar die je wel extra wil isoleren; kies dan voor voorzetramen. Dit zijn ramen van enkel glas die zo op maat worden gemaakt dat ze met houders voor je bestaande enkelglas ramen kunnen worden geplaatst. Dit doe je bijvoorbeeld bij glas in lood ramen of bij ramen die anderszins lastig te vervangen zijn. Ook bij voorzetramen kan je kiezen voor een versie met coating en zonder coating. Met coating zijn ze iets duurder. Je houdt dan echter wel in de zomer de warmte buiten. Dit zorgt ervoor dat je minder kosten hoeft te maken aan ventilatie.

  • Dubbel glas in loodramen
    Heb je glas in loodramen, dan is dit mooi maar er trekt wel heel veel kou doorheen. Zijn de ramen niet meer helemaal intact, dan kan je door de glas in loodzetter een replica raam laten maken. Dit kan dan gelijk in dubbelglas worden uitgevoerd. Je krijgt dan standaard HR++ dubbel glas in lood. Het spreekt voor zich dat dit een heel kostbare oplossing is. Je zou ook kunnen kiezen voor een voorzetraam. Dit doe je wanneer het glas in loodraam nog intact is.
  • Dubbel monumentenglas
    Woon je in een huis met monumentenglas wat in een bepaalde vorm is getrokken of geslepen, dan kan je dit het beste in de dubbelglas uitvoering kopen. Je huis levert dan niet in op uitstraling, maar jij gaat wel behoorlijk minder betalen voor je gasrekening.