Glas voor deuren

Als je de deuren in je woning wilt vervangen dan zal je merken dat je deze niet overal precies op maat kunt kopen. Soms moet je de deur na aankoop enkele centimeters afzagen om hem passend te maken. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je de maten goed neemt want eenmaal te kort afgezaagd is er natuurlijk geen redden meer aan. Als je ervoor kiest om een professioneel bedrijf in te huren voor het plaatsen van een nieuwe deur dan zullen zij deze uiteraard perfect op maat maken.

Deuren schilderen

Een nieuw aangekochte deur is niet altijd afgelakt. Dit heeft als groot voordeel dat je de deur in je eigen kleur kunt schilderen en dus kunt afstemmen met de inrichting van de woonkamer of de slaapkamer. Het is belangrijk om eerst een laag grondverf aan te brengen voordat je de deur in de gewenste kleur aflakt. Zo zorg je ervoor dat de verflaag vele jaren meegaat.

Met of zonder glas

Deuren zijn leverbaar met en zonder glas. En als je kiest voor een deur met glas dan heb je nog de keuze tussen doorzichtig glas of matglas. Het hangt uiteraard van de toepassing af waar je voor kiest. Wil je in de ruimte achter de deur geen inkijk, zoals bijvoorbeeld bij de voordeur van een huis of bedrijf, dan kies je voor een deur met matglas of een deur zonder glas. Als je in de buitendeur glas laat zetten, kies dan voor degelijk glas dat niet gemakkelijk te breken is. Dit verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk.

Naar binnen of naar buiten open?

De voordeur gaat traditioneel altijd naar binnen open. De achterdeur daarentegen weer niet. Deuren van woonkamer en slaapkamers draaien naar binnen open. Van kleine ruimtes zoals een kast, badkamer of toiletruimte draait de deur naar buiten open omdat er in de ruimte zelf onvoldoende ruimte is. Let hier op als je zelf een deur gaat installeren, dat deze naar de goede kant openslaat.