Glas voor schuifpui

Wil je meer licht in je woning brengen? Vooral in de wintermaanden, wanneer het sneller donker wordt, kan het fijn zijn om wat extra licht te hebben in huis.

Het laten plaatsen van een schuifpui is daarvoor de allerbeste manier. Door een van de wanden van de woning vrijwel een geheel raamoppervlak van te maken, breng je dankzij het glas veel meer licht in de kamer.

Dat brengt de tuin veel dichterbij, en zorgt gevoelsmatig voor veel ruimte. Verschillende materialen en kleuren worden gebruikt voor de constructie van schuifpuien. De soorten schuifpuien brengen allemaal meer licht en ruimte in de woning.

In verschillende soorten en maten

Grofweg kun je zeggen dat er twee verschillende types schuifpuien op de markt zijn. Je kunt kiezen voor een hefschuifpui, of voor een kiepschuifpui. Beide schuifpuien soorten geven veel meer licht en bestaan grotendeels uit raamoppervlakte, vaak wordt er gekozen voor HR++ glas. De hefschuifpui is de standaard. Deze wordt bediend met een hendel, waarmee grote glazen ruiten heen en weer bewogen kunnen worden. Een kiepschuifpui wordt vaak gebruikt voor wat kleinere doorgangen. Dit model maakt het mogelijk om de glazen platen te kantelen, zodat er geventileerd kan worden. Natuurlijk kan ook deze schuifpui de glazen ramen heen en weer schuiven.

Welke schuifpui past het best in jouw woning?

In de regel kun je zeggen dat de verschillende schuifpuien soorten passen bij een bepaald type woning. Wil je een grotere glazen wand, dan denk je eerder aan een hefschuifpui: voor kleinere woningen zal een kiepschuifpui meer voor de hand liggen. Natuurlijk kun je het beste overleggen met de specialist. Hij of zij kan je helpen met het maken van de beste beslissing, en advies geven over materiaalgebruik. Wil je een schuifpui laten plaatsen, vraag dan een offerte aan bij een bedrijf in jouw omgeving. Zo krijg je het beste idee van de verschillende mogelijkheden. Lees verder over schuifpuien.